torstai 26. huhtikuuta 2012

Tehtävä 6: Turvallisuusalan opiskelu 26.4.

Valmistut merkonomiksi suunnitellussa ajassa. Alat heti valmistumisen jälkeen miettiä jatko-opintoja ja turvallisuusala kiinnostaa sinua.
Selvitä mitä mahdollisuuksia on opiskellla turvallisuusalaa ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa.
Tässä tehtävässä rajataan pois palo- ja pelastusalan koulutus sekä opiskelu nk. Maanpuolustuskorkeakoulussa.
  • Mainitse jokin ammattikorkeakoulu ja yliopisto, jossa voi opiskella turvallisuusalaa, mainise myös koulutusohjelma
Turvallisuusalan koulutusohjelma (tradenomi), Leppävaara
  • Kauanko tälläisten opintojen suorittaminen kestää?
3,5 vuotta

  • Minkälaisia sisältöä näissä opinnoissa on? Kuvaile niiden keskeisiä sisältöjä ja opiskeltavia aineita.
riskienhallinta, ‎turvallisuusjohtaminen, liiketoimintaosaaminen, ‎henkilöturvallisuus, tietoturvallisuus ja turvallisuusjohtaminen sekä ‎toiminnan, toimitilojen ja ympäristön turvallisuus
  • Mieti myös voisitko kuvitella opiskelevasi turvallisuusalaa ammattikorkeassa tai yliopistossa.
Voisin ehkä.
  • Minkälaisiin työtehtäviin näistä turvallisuusalan ammattikorkeakoulun tai yliopiston tutkinnon suorittaneet sijoittuvat?
‎Turvallisuusalan koulutusohjelmasta valmistuneet tradenomit sijoittuvat monipuolisesti erilaisiin turvallisuusalan ‎tehtäviin kuten esimerkiksi ‎turvallisuusasiantuntijan, turvallisuussuunnittelijan, riskienhallintapäällikön, ‎turvallisuuspäällikön, palotarkastajan tai ‎turvallisuusalan opettajan tehtäviin.

torstai 19. huhtikuuta 2012

Normit ja oikeuskäytännöt

Yhteiskunnassa tarvitaan monenlaisia sääntöjä, jotta kansalaisten ja yhteisöjen toiminta erilaisissa tilanteissa olisi luotettavalla ja yhdenmukaisella perustalla. Jos säännöistä luovuttaisiin, ihmiset alkaisivat kiistelemään oikeuksistaan, talous kaatuisi helpommin ja olisi ihan sekaisin. Sääntöjä tarvitaan, ettei ihmiset tekisivät ihan mitä sattuu.

Ilman järjestyssääntöjä olisi sekavaa. Koulumme järjestyssääntöihin kuuluu: ei saa tupakoida koulun alueella, ei saa juoda luokissa, ei saa pitää päähinettä sisällä, päihteiden ja huumeiden hallussapito kielletty.

Oikeus järjestys muodostuu laeista ja asetuksista, joiden säätämisestä vastaavat eduskunta, valtioneuvosto ja presidentti.

Säädöskokoelma on virallinen, painetuista vihkoista koostuva julkaisusarja, jossa julkaistaan tärkeimmät säädökset. Siihen kuuluu yksinoikeus ja julkisoikeus.    

 Oikeuskäytäntö on tuomioistuinten, erityisesti ylimpien tuomioistuinten, ja niihin rinnastettavien muiden lakeja soveltavien toimielinten ratkaisuista muodostuva lakien soveltamistapa. Oikeuskäytännön merkitys on mielestäni suurempi Yhdysvalloissa. Siihen vaikuttaa myös vaitiolovelvollisuus, antamaansa valaa ei saa rikkoa se on rikos.

Yksityisoikeuteen kuuluu siviilioikeus, työoikeus, ympäristöoikeus ja kauppaoikeus kun taas julkisoikeuteen kuuluu vero-oikeus, rikosoikeus, prosessioikeus, kansaisvälinenoikeus, valtiosääntöoikeus ja hallinto-oikeus.

 Moraali säätelee yhdessä elämistä kaikissa ihmisyhteisöissä.  Se määrittää, mikä on hyvää ja oikein.



torstai 5. huhtikuuta 2012

Turvallisuus- tai turva-yhdyssanat

Tehtävänä oli miettiä sanoja, joissa esiintyy turvallisuus tai turva. Minulle tuli mieleen seuraavia asioita:

  • työturvallisuus
  • sosiaaliturva
  • turvavyö
  • turvaistuin
  • turvalasi
  • turvaovi
  • turvamies
  • tietoturva
  • turva-ala


Oheisista asioista huomaan sen, että kaikkiin näihin asioihin liitty jollain tapaa jonkinlainen uhka (riski), joka tai jota pyritään vähentämään.

Maslow'n tarvehierarkia

Tänään käsiteltiin tarvehierarkiaa, ohessa se kuvana. Turvallisuuden tarve on ihmisen perustarpeita. Siihen liittyy henkilökohtainen koskemattomuus, toimeentulo, aineellinen hyvinvointi, terveys jne.

Bloggaamisen periaatteet

Blogeihin kirjoitetaan täydellisiä lauseita. Lauseet ovat suhteellisen lyhyitä.

Kappaleet erotetaan toisistaan tyhjillä riveillä. Tekstin sekaan voi laittaa linkkejä, kuvia, videoleikkeitä ja muuta multimedia aineistoa.

Ohessa linkki wikipedian turvallisuutta käsittelevään artikkeliin. http://fi.wikipedia.org/wiki/Turvallisuus